Організатори президентських дебатів в США оновили правила їх проведення

Читать на русском
Комісія з проведення президентських дебатів в США оголосила про зміну правил їх проведення для того, щоб уникнути хаосу, який виник під час попередньої зустрічі Дональда Трампа та Джо Байдена.
Фото: Patrick Semansky / AP

Комісія з проведення президентських дебатів в США оголосила про зміну правил їх проведення для того, щоб уникнути хаосу, який виник під час попередньої зустрічі Дональда Трампа та Джо Байдена.

Про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що, під час нового раунду президентських дебатів, їх організатори періодично вимикатимуть мікрофони для того, щоб забезпечити порядок та конструктивний діалог.

В Комісії зауважують, що кожен з кандидатів матиме дві хвилини безперервного часу для того, щоб висловити свою позицію на початку кожного нового 15-хвилинного сегменту дебатів. В цей час мікрофон у іншого кандидата буде вимкнений.

Передвиборчі штаби кандидатів по різному відреагували на зміну правил. Так, в команді Байдена нововведення сприйняли схвально. А у штабі чинного президента США Дональда Трампа з такою позицією комісії категорично не погодилися.

«Містер Трамп та його помічники заявили про несприйняття будь-якого зовнішнього контролю над мікрофонами під час дебатів, навіть надіслали до комісії листа, в якому назвали вимкнення мікрофону «неназваною особою» абсолютно неприйнятним», - повідомили у NYT.

Наступні дебати кандидатів у президенти США, заплановані на 22 жовтня. Вони матимуть шість тематичних блоків.

Нагадаємо, президентські вибори в США відбудуться 3 листопада, однак дострокове голосування в країні вже розпочалося. У ньому свій голос вже віддали майже 30 млн американців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: