У США відбулися дебати Трампа і Байдена – відео

Читать на русском
У США відбулися дебати кандидатів на посаду президента Дональда Трампа і Джо Байдена. Політики сперечалися, перебивали один одного і обмінювалися взаємними звинуваченнями.
Фото: Patrick Semansky / AP

У США відбулися дебати кандидатів на посаду президента Дональда Трампа і Джо Байдена.

Політики відзвітували щодо своєї діяльності, висловилися про боротьбу з COVID-19, долю Верховного суду, про економіку, расові проблеми в США і майбутні вибори.

Первые дебаты кандидатов в президенты СШАГолос Америки

Не обійшлося без взаємних звинувачень. Байден вважає, що Трамп недооцінив небезпеку COVID-19, а його адміністрація недостатньо бореться з поширенням захворювання. Також Байден звинуватив Трампа, що під час пандемії коронавірусу він збирає численні заходи, на яких люди перебували без масок.

Трамп заперечив, що якби відповідальність за прийняття рішень під час пандемії лежала на Байдені, у США «померли б мільйони людей».

Також Трамп пообіцяв оприлюднити свою декларацію про доходи: «Я заплатив мільйони доларів прибуткового податку. 38 млн доларів в один рік, 28 - у наступному році. Ви скоро побачите мою декларацію. Зверніться до комісії з виборів, там все є ».

Питання сплати податків активно обговорюють після повідомлення газети New York Times про те, що Дональд Трамп з 2001 по 2015 рік не платив прибутковий податок.

Нагадаємо, президентські дебати перед виборами у США - головна подія виборчої кампанії. Основні кандидати у прямому ефірі обговорюють спірні питання своїх програм. І хоча, згідно з конституцією дебати не є обов'язковою частиною передвиборного процесу, їх проводять регулярно.

У дебатах беруть участь кандидати від двох основних конкуруючих партій - демократичної та республіканської.

Раніше ми писали, що рейтинги Трампа і Байдена майже зрівнялися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: