Вибори в США: кому з кандидатів на президентський пост допомогли дебати

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Шість з десяти глядачів дебатів в США вважають, що краще себе проявив кандидат від Демократичної партії Джо Байден. Про це свідчать дані опитування фірми SSRS, проведене на замовлення телеканалу CNN. У коментарі «Слово і діло» політолог Олексій Голобуцький зазначив, що дебати претендентів на пост президента США остаточно не визначили лідера перегонів, й динаміка підтримки ще буде коливатися.

«Навіть після дебатів щось прогнозувати неможливо. Особливо в американській системі. Попередньо, якщо раніше Трамп відставав на 8 пунктів, то зараз відстає на 2-3. Зрозуміло, що для тієї публіки, на яку працює Трамп, ці дебати не мають такого важливого значення, як для тих людей, на яких орієнтується Байден. Згадайте, Хіларі Клінтон теж здавалася більш переконливою, Трампа постійно ловили на фейках, але це не завадило йому виграти вибори. Тому, тут важко говорити», - сказав Голобуцький.

Експерт додав, що Трампа з кінця 2017 року його традиційні виборці знову починають підтримувати.

Більшість глядачів віддали перемогу Байдену на дебатах з Трампом — CNNШість з десяти глядачів дебатів в США вважають, що краще себе проявив кандидат від Демократичної партії Джо Байден.

«Трамп буде використовувати на свою користь економічний фактор – звісно, економіка США впала за час пандемії, але зараз починає зростати. Йому піде на користь те, що він розпочав торгову війну із Китаєм», - додав експерт.

На думку Голобуцького, американці, які голосують за Дональда Трампа розглядають напруженість стосунків із Китаєм, як досягнення зовнішньої політики США.

«Мінус, який може вплинути на рейтинг Трампа – це будуть йому згадувати легковажне ставлення до епідемії коронавірусу та розвал міжнародних стосунків. Але для кожного кандидата є свої векторні точки», - пояснив експерт.

Голобуцький зазначив, що передвиборчий баланс ще буде змінюватися.

Нагадаємо, у США відбулися дебати кандидатів на посаду президента Дональда Трампа і Джо Байдена.

Політики відзвітували щодо своєї діяльності, висловилися про боротьбу з COVID-19, долю Верховного суду, про економіку, расові проблеми в США і майбутні вибори.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: