Степанов розповів, коли можуть почати сортування COVID-пацієнтів

Читать на русском
МОЗ може вдатися до сортування хворих в тому випадку, якщо зростання захворюваності коронавірусом складе до 20 тисяч випадків на добу.
24tv.ua

МОЗ може вдатися до протоколу медичного сортування хворих в тому випадку, якщо зростання захворюваності коронавірусом складе до 20 тисяч випадків на добу.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час звіту у Верховній раді у вівторок, 20 жовтня.

Лікування від COVID-19: чи достатньо грошей в медицині для надання допомоги пацієнтамВ умовах дефіциту фінансування охорони здоров'я безкоштовні медичні послуги залишаться на папері, вважає експерт.

Він зазначив, що пандемія прогресує і МОЗ готується до будь-якого розвитку подій, в тому числі і до найгіршого.

За словами Степанова, зараз в Україні перший рівень захворюваності - 5-7 тисяч випадків на добу.

«Таке навантаження система охорони здоров'я здатна витримувати, а ще 6 місяців тому, навіть три місяці тому, таке було неможливо», - сказав міністр.

Другий рівень - завантаження ліжок фонду становитиме близько 70% в цілому по країні. А орієнтовна кількість хворих з підтвердженими випадками по країні становить 8-10 тисяч.

«На цьому рівні ми можемо опинитися найближчими тижнями. В такому випадку ми збільшимо, як я говорив раніше, кількість ліжок у закладах охорони здоров'я на 30% всього ліжкового фонду. Це 52 000 ліжок», - розповів Степанов.

Далі, за словами глави МОЗ, якщо обмеження не будуть діяти, то настане третій рівень коронавірусної небезпеки (щодоби фіксується 11-15 тисяч випадків зараження, а завантаження лікарень досягає 80%). У цьому випадку буде організовано роботу польових госпіталів.

«Четвертий рівень - це коли ресурси системи охорони здоров'я вичерпані. Це коли щоденна кількість випадків буде близько 20 тисяч хворих на добу. Тут ми будемо змушені використовувати протокол медичного сортування з пріоритетом надання допомоги», - уточнив міністр.

Він додав, що на сьогодні завантажені понад 20 тисяч ліжок, всього підготовлені близько 52 тисяч місць.

Нагадаємо, в Україні за добу виявили 5469 хворих коронавірусом. Загальна кількість COVID-інфікованих на сьогодні становить 309 107.

Сьогодні Рада створила новий штаб протидії COVID-19. Його очолить президент Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: