В ОП прокоментували заборону книги про Стуса через Медведчука

Читать на русском
В Офісі президента України були здивовані деякими формулюваннями у рішенні Дарницького суду міста Києва про заборону поширення книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса.
Фото з відкритих джерел

В Офісі президента України були здивовані деякими формулюваннями у рішенні Дарницького суду міста Києва про заборону поширення книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

У повідомленні зазначається, що в ОП взяли до відома рішення Дарницького суду Києва про заборону поширювати книгу Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» через згадування в ній лідера партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука.

«Взяли до відома рішення Дарницького районного суду міста Києва щодо книги «Справа Василя Стуса». Також взяли до відома заяви автора книги Вахтанга Кіпіані та представників видавництва про намір подати апеляцію. Це щонайменше свідчення того, що суспільство готове відстоювати свої права», - йдеться у повідомленні.

Також в ньому зазначається, що деякі формулювання у судовому рішенні «дивні», однак незалежність судової гілки влади під сумнів не ставиться.

Здивовані в ОПУ визначенням Медведчука як «персонажа твору», оскільки він був учасником судового процесу над поетом. Це підтверджують матеріали кримінальної справи.

«Отже, саме за цією логікою книги, Медведчук В. В. є учасником справжнього процесу, який мав місце в історії, а не просто «персонажем твору». Поведінка учасника проаналізована виключно на підставі документально зафіксованих фактів, які не є продуктом літературної творчості авторів і літературною вигадкою», – заявили в Офісі президента.

Там також нагадали, що цензура в Україна заборонена у будь-яких проявах, а опрацювання матеріалів історії не мають обмежуватись через емоції чи статус учасників подій.

Нагадаємо, Дарницький районний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата від «Опозиційної платформи - За життя» Віктора Медведчука та прийняв рішення заборонити розповсюджувати книгу Вахтанга Кіпіані.

Раніше в Україні зняли фільм про відомого поета Василя Стуса «Заборонений».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: