У МОЗ розповіли, як хочуть прискорити терміни проведення ПЛР-тесту

Читать на русском
МОЗ планує за рахунок залучення приватних лабораторій скоротити термін проведення тестування на коронавірус.
moz.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я планує за рахунок залучення приватних лабораторій скоротити термін проведення тестування на коронавірус.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 20 жовтня.

Лікування від COVID-19: чи достатньо грошей в медицині для надання допомоги пацієнтамВ умовах дефіциту фінансування охорони здоров'я безкоштовні медичні послуги залишаться на папері, вважає експерт.

За його словами, в деяких містах спостерігаються проблеми з тестами за рахунок великої завантаженості. Тому МОЗ планує перенаправляти матеріали до інших регіонів, де таких проблем немає, і де задіяні приватні лабораторії.

«Ми будемо мати відповідні договори з приватними лабораторіями, і відправляти туди (матеріали - ред.) на сам процес тестування, які знаходяться в лабораторіях. Таким чином, ми максимально розвантажимо наші лабораторні центри і максимально зменшимо кількість днів, які іноді чекають наші громадяни на результат тестування», - сказав Степанов.

Він зазначив, що на залучення приватних лабораторій до ПЛР-тестів вже виділено 100 мільйонів гривень.

«За минулу добу в цілому було здійснено 53 тис. 403 тестування. З них методом ПЛР - 31 тис. 543 дослідження, а методом ІФА - 21 тис. 860 досліджень», - додав Степанов.

За словами глави МОЗ, зараз проблеми з тестуванням спостерігаються в Києві, Донецькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу коронавірус підтвердили у 5469 осіб. При цьому 3 044 пацієнта одужали, а 113 - померли.

Раніше повідомлялося, що українці зможуть безкоштовно здавати тести на COVID-19 в приватних лабораторіях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: