У Парижі відбулася акція пам’яті вбитого під час теракту вчителя

Читать на русском
Тисячі французів вийшли на вулиці Парижа на акцію солідарності з убитим під час теракту у місті Конфлан-Сент-Оноріон вчителем ліцею Семюелем Паті.
Фото: АР

Тисячі французів вийшли на вулиці Парижа на акцію солідарності з убитим під час теракту у місті Конфлан-Сент-Оноріон вчителем ліцею Семюелем Паті.

Про це повідомляє France 24.

На акцію протестувальники прийшли з плакатами. Вони скандували «Ні тоталітаризму мислення» та «Я – вчитель».

До акції приєдналися також співробітники редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo, яка зазнала нападу ісламістів в 2015 році після публікації карикатур на Мухаммеда, організація «SOS Racisme», профспілки викладачів, а також міністр освіти Франції Жан-Мішель Бланкер.

«Абсолютно важливо показати нашу мобілізацію і нашу солідарність, нашу національну згуртованість», - заявив Бланкер у своїй промові перед протестувальниками.

Акції солідарності із загиблим пройшли також у Ліоні, Тулузі, Страсбурзі, Нанті, Марселі, Ліллі та Бордо.

Вбивство вчителя історії та географії в місті Конфлан-Сент-Оноріон сталося два дні тому. Його обезголовили через те, що він показав дітям карикатури на пророка Мухаммеда від журналу Charlie Hebdo.

Ймовірного вбивцю знайшли, під час затримання його застрелили працівники поліції. Французька влада визнала вбивство вчителя терактом. Поліція затримали вже одинадцятьох причетних до справи осіб.

Нагадаємо, під час терактів в Афганістані загинуло вісім цивільних і ще 25 отримали поранення.

Також ми писали, що у британському місті Бірмінгем за одну ніч сталося кілька нападів із ножем на людей. Інциденти траплялися в різних районах міста. Спочатку справу розслідували як теракт, але згодом від цієї кваліфікації відмовилися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: