На Шрі-Ланці заарештували начальника поліції за квітневі теракти

Читать на русском
На Шрі-Ланці заарештували начальника поліції Пуджітха Джаясундара і колишнього секретаря оборони Хемасірі Фернандо за бездіяльність у запобіганні терактів в квітні, в результаті яких загинуло 250 осіб.

На Шрі-Ланці заарештували начальника поліції Пуджітха Джаясундара і колишнього секретаря оборони Хемасірі Фернандо за бездіяльність у запобіганні терактів в квітні, в результаті яких загинуло 250 осіб.

Про це йдеться в повідомленні Reuters, передає «Слово і Діло».

Генеральний прокурор Даппула-де-Лівер наказав заарештувати Джаясундара і Фернандо за «злочини проти людства». Заарештованих звинуватили в помилках в роботі і недбале ставлення до своїх обов'язків, що призвели до масових втрат під час терактів 21 квітня.

Повідомляється, що начальника поліції і екс-секретаря оборони заарештували тоді, коли вони перебували в лікарнях. Генпрокурор також назвав імена ще 9-ти працівників поліції, які можуть бути засуджені за аналогічне нехтування своїми обов'язками.

Джаясундара і Фернандо раніше вже давали свідчення щодо терактів. Винним вони вважають президента Шрі-Ланки Майтріпалу Сірісену, який, за їхніми словами, був не в змозі оцінити загрозу безпеці країни. Джаясундара раніше повідомляв, що президент особисто попросив його взяти відповідальність за вибухи на себе і піти у відставку, проте він відмовився, після чого його попросили піти в обов'язкову відпустку. А Фернандо заявив, що президент давав вказівки не пускати прем'єр-міністра Раніла Вікремесінгхе на засідання Ради безпеки.

Нагадаємо, що 21 квітня в свято Пасхи в Шрі-Ланці в готелях і церквах пролунало 8 потужних вибухів, через які загинуло 250 осіб, а постраждало близько 500. Тоді уряд Шрі-Ланки вирішив, що теракти були організовані двома ісламськими угрупованнями - National Tawheed Jamaath (NTJ) і Jamathei Millathu Ibrahim (JMI).

Пізніше в країні запровадили надзвичайний стан.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: