Запровадження локдауну в Україні поки не планується – Ляшко

Читать на русском
Запровадження в Україні чергового локдауну через пандемію коронавірусу наразі не планується, однак його розглядають в якості запасного варіанту.
Фото: LIGA.net

Запровадження в Україні чергового локдауну через пандемію коронавірусу наразі не планується, однак його розглядають в якості запасного варіанту.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, медична система країни нині справляється з приростом хворих на коронавірус.

«Сьогодні ми реєструємо по 5000-5700 випадків в Україні – колапсу немає. Система охорони здоров'я справляється. Ми говоримо, що і до 10 тисяч будемо справлятися. Певні лікарні будуть завантажуватися, госпіталізувати, перепрофілювати нові ліжка», - розповів Ляшко.

Водночас він зазначив, що кількість хворих теж продовжує зростати, а тому людям необхідно дотримуватися карантинних обмежень.

Також головний санлікар запевнив, що зараз у МОЗ роблять все можливе, щоб запобігти колапсу системи охорони здоров'я і не зупиняти економіку. Тим не менш, якщо ситуація погіршиться, то до України може повернутися суворий загальнаціональний карантин.

«Ми розуміємо, що впровадження жорсткого локдауну – це вже виключно такий резервний момент, коли не можна буде нічого іншого зробити», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу виявили рекордні 6 410 випадків коронавірусної хвороби. Загальна кількість хворих наближається до 294 тисяч.

Для боротьби з хворобою у МОЗ розглядають можливість залучення студентів-медиків і лікарів-інтернів для боротьби з COVID-19 в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: