Боррель заявив, що в ЄС стурбовані ситуацією в Киргизстані

Читать на русском
Європейський Союз занепокоєний процедурою передання влади в Киргизстані, внаслідок якої виконувачем обов’язків президента став прем’єр міністр.
Фото: Francois Lenoir / AP

Європейський Союз занепокоєний процедурою передання влади в Киргизстані, внаслідок якої виконувачем обов’язків президента став прем’єр міністр.

Про це повідомив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у своїй заяві.

Він зауважив, що дуже важливо, щоб передача влади відбувалася відповідно до чинного законодавства Киргизстану та з повагою до міжнародного права і прав людини.

«З огляду на це, повідомлення про передання президентської влади від голови парламенту до прем’єр-міністра Садира Жапарова, викликає серйозні запитання. Киргизька Республіка є парламентською демократією, і розділення владних повноважень має поважатися та зберігатися», - заявив Боррель.

Дипломат також закликав усі політичні сили в Киргизькій Республіці долучитися до конструктивного та інклюзивного діалогу, з повним долученням до нього громадянського суспільства.

Це, на думку Борреля, повинно сприяти проведенню нових вільних парламентських та президентських виборів в Киргизстані.

Нагадаємо, нещодавно призначений прем'єр-міністр Киргизстану, лідер опозиції Садир Жапаров оголосив себе виконувачем обов’язків президента країни після відставки Сооронбая Жеенбекова.

Той покинув посаду через складну політичну ситуацію в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: