Протести в Киргизстані: США закликали утриматися від насильства

Читать на русском
США закликали опозиційні політичні сили в Киргизстані утриматися від використання насильства і знайти вихід із ситуації, яка склалася в країні після парламентських виборів, мирним шляхом.
Фото: ТАСС

Сполучені Штати Америки закликали опозиційні політичні сили в Киргизстані утриматися від використання насильства і знайти вихід із ситуації, яка склалася в країні після парламентських виборів, мирним шляхом.

Про це заявили у посольстві США в Бішкеку.

Дипломати повідомили, що поважають суверенітет Киргизстану та закликають світову спільноту не втручатися у внутрішні справи незалежної країни. Це повинно допомогти мирно врегулювати конфлікт.

«США уважно стежать за подіями в Киргизькій Республіці. Ми просимо всі сторони утримуватися від насильства і вирішити суперечку навколо результатів виборів мирним шляхом» , – заявили в посольстві.

Також там зазначили, що США підтримують киргизький народ у визначенні шляхів подальшого розвитку республіки.

Нагадаємо, 5 жовтня місцеві партії Бішкека проводили мітинги незгоди з результатами парламентських виборів. На акції протести вийшли кілька тисяч людей, демонстранти захопили будівлю парламенту та Державного комітету нацбезпеки.

Пізніше стало відомо, що в Киргизстані протягом двох тижнів призначать повторні парламентські вибори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: