Необхідності розгортати шпиталі поки немає – Степанов

Читать на русском
В Україні на сьогоднішній день питання з розгортанням шпиталів для хворих коронавірусом не стоїть, однак МОЗ вивчає такий план.
kmu.gov.ua

В Україні на сьогоднішній день питання з розгортанням шпиталів для хворих коронавірусом не стоїть, однак МОЗ опрацьовує такий план на випадок погіршення ситуації.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в п'ятницю, 16 жовтня.

Друга хвиля коронавірусу: чи витримає медична система чергові антирекордиДля попередження повного локдауну треба розробляти альтернативні сценарії, проте варто враховувати і можливі маніпуляції даними та психологічну виснаженість населення.

За його словами, МОЗ уже протягом 2-3 тижнів розглядає можливість розгортання шпиталів у разі погіршення ситуації з госпіталізацією COVID-хворих.

«Зараз немає в цьому необхідності. Але ми опрацьовуємо таке питання, щоб у нас було розуміння. Скільки часу нам на це знадобиться. Що нам для цього необхідно. Щоб ми максимально швидко могли розгорнути такий тимчасовий шпиталь на тій чи іншій території. У тому числі використовуючи і спортивні заклади, де є великі приміщення», - розповів Степанов.

Нагадаємо, 16 жовтня в Україні зафіксовано новий антирекорд за кількістю випадків зараження коронавірусом. Упродовж минулої доби його виявили у 5992 осіб. Найбільше заражень в Харківській, Одеській, Дніпропетровській областях та в Києві.

Днем раніше в Україні оновили карантинне зонування.

Також повідомлялося, що в Чехії розгорнуто перший польовий шпиталь для хворих коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: