В Україні почалася атестація прокурорів місцевих прокуратур

Читать на русском
В Україні 15 жовтня розпочалася атестація прокурорів місцевих прокуратур. У ній візьме участь понад 6 000 прокурорів.
gp.gov.ua

В Україні у четвер, 15 жовтня, розпочалася атестація прокурорів місцевих прокуратур. У ній візьме участь понад 6 000 прокурорів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Реформа прокуратури: як перезапустити атестацію і не втратити професіоналівДля того, щоб реформа проходила без порушень прав співробітників прокуратури необхідно внести зміни до законодавства і дати можливість працювати кваліфікованим кадрам.

Як повідомляється, всі 6000 учасників раніше подали заяви про переведення на посаду прокурора до окружної прокуратури і про намір пройти атестацію.

Перший етап атестації буде проходити з 15 по 30 жовтня в Києві.

Прокурори будуть здавати іспит у формі анонімного тестування, в ході якого буде перевірятися їх рівень знань і умінь у застосуванні закону. Протягом 100 хвилин вони повинні відповісти на 100 питань. До наступного етапу атестації - тестування на загальні здібності і навички - будуть допущені прокурори, які набрали мінімальний прохідний бал - 70.

Для забезпечення безперервності роботи місцевих прокуратур, прокурори з однієї прокуратури складають іспити в різні дні, додали у відомстві.

В Офісі генпрокурора також відзначили, що атестація відбувається в кілька етапів. Останній з них - співбесіда також включає в себе виконання ситуаційного завдання.

Також повідомляється, що під час атестації дотримані всі карантинні вимоги.

Нагадаємо, раніше відбулася атестація прокурорів у справах Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: