В інтернет виклали відповіді на завдання для переатестації прокурорів – документ

Читать на русском

Регіональні прокурори отримали завчасний доступ до завдань та відповідей на них, які мали скласти під час переатестації.

Члени кадрових комісій з переатестації прокурорів регіональних прокуратур встановили, що в інтернет виклали завдання та відповіді на них, які мали скласти прокурори під час переатестації.

Про це йдеться у зверненні членів кадрових комісій з переатестації прокурорів регіональних прокуратур до генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, який має у своєму розпорядженні «Слово і діло».

«Під час проведення співбесід з метою виявлення відповідності прокурорів регіональних прокуратур вимогам професійної компетентності, професійної етики і доброчесності у членів кадрових комісій виникли обґрунтовані сумніви щодо відсутності у прокурорів завчасного доступу до умов задач та їх вирішення», – наголошується у зверненні.

Зокрема, члени кадрових комісій знайшли в інтернеті посиланням на файл Google диску, в якому розміщені як всі завдання, так і відповіді на них. На своїй сторінці в Facebook член кадрової комісії, виконавчий директор Антикорупційного штабу Сергій Миткалик написав, що майже всі прокурори склали практичні завдання правильно.

«Через велику схожість у відповідях та майже 95% правильність розв'язання є великі підстави припускати, що усі завдання прокурорам злили», – написав він. Пізніше Миткалик додав, що ця інформація підтвердилася.

За інформацією журналіста «Слово і діло», вказаний файл був залитий в Google диск з електронної пошти, яка може належати одному з прокурорів, що проходить атестацію.

Як відомо, з 1 липня стартувала переатестація прокурорів регіональних прокуратур. Переатестація в себе включає написання практичних завдань, а також проходження співбесіди з членами кадрових комісій.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України звільнила сотні прокурорів, які відмовилися від переатестації. У ГПУ повідомили, що перший етап переатестації відсіяв третину прокурорів. Пізніше закінчився другий етап переатестації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: