В Україні змінили критерії для «червоної» зони

Читать на русском
При внесенні областей до червоної зони карантину буде враховуватися фіксований показник захворюваності, а не динамічний.
kmu.gov.ua

При внесенні областей до «червоної зони» карантину буде враховуватися фіксований показник захворюваності, а не динамічний, як це було раніше.

Про це на позачерговому засіданні уряду у вівторок, 13 жовтня, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Нові карантинні зони в Україні: хто в «червоній»В Україні почало діяти нове епідемічне зонування. До червоної зони потрапили - Канів та Суми. Київ знову перейшов до помаранчевої зони.

Він зазначив, що на сьогодні визначено чіткий показник захворюваності, коли адміністративна зона буде переходити до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки.

«Це якщо захворюваність протягом 14 днів становить більш ніж 320 на 100 тисяч населення. До цього показник був динамічним - який в п'ять разів перевищує відповідний середній показник по країні», - розповів Степанов.

Нагадаємо, сьогодні карантин в Україні продовжили до 31 грудня 2020 року. Крім того, Кабмін посилив ряд обмежень. Зокрема, у всіх зонах заборонено проведення масових заходів за участю понад 50 осіб.

З 12 жовтня в Україні на два тижні почало діяти нове епідемічне зонування. У «червоній» виявилися два міста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: