У Черкасах відмовилися посилювати карантин через «помаранчеву» зону

Читать на русском
Влада Черкас ухвалила рішення не запроваджувати обмеження помаранчевої зони карантину, в якій місто знаходиться з 12 жовтня.
фото Анатолій Бондаренко facebook

Міська рада Черкас не запроваджуватиме обмеження, які передбачаються «помаранчевою» зоною карантину.

Про це заявив мер Черкас Анатолій Бондаренко в своєму відеозверненні в Facebook в понеділок, 12 жовтня.

«Червона», «помаранчева», «жовта» та «зелена» зони карантину: де і які обмеженняКабмін оновив епідеміологічне зонування на 14 днів. Хто потрапив у червону зону та де які діють обмеження.

«Про оголошення «помаранчевої» зони в нашому місті - вважаю його передчасним. На мою думку, немає достатньої кількості хворих, щоб запроваджувати «помаранчеву» зону. Крім того, багато людей, які не є жителями Черкас, лікуються в черкаських лікарнях», - сказав Бондаренко.

За його даними, зараз в лікарнях міста знаходяться 67 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19, з яких 48 - жителі Черкас.

Бондаренко також додав, що в Черкасах поки не будуть переводити школи на дистанційне навчання і обмежувати роботу підприємств і закладів.

«В першу чергу потрібно дати допрацювати школам в нормальному режимі і потім тільки йти на канікули. Що стосується обмеження роботи підприємств та закладів, то в першу чергу потрібно дотримуватися санітарних норм, потрібно дотримуватися засобів особистої гігієни і спокійно працювати, спокійно жити», - заявив мер Черкас.

Нагадаємо, в Україні з 12 жовтня почало діяти нове карантинне зонування. Черкаси опинилися в «помаранчевій» зоні, як і Київ. У «червоній» два міста - Канів і Суми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: