Справа Скрипалів: ексрозвідник із дочкою залишили Британію

Читать на русском
Раніше отруєні колишній офіцер Головного розвідувального управління Росії Сергій Скрипаль і його дочка Юлія змінили імена та поїхали з Британії.

Раніше отруєні колишній офіцер Головного розвідувального управління Росії Сергій Скрипаль і його дочка Юлія змінили імена та поїхали з Британії. Сім'я перебралася до Нової Зеландії.

Про це пише ВВС, посилаючись на газету Sunday Times.

Газета в свою чергу посилається на високопоставлені джерела в уряді Британії.

Зазначено, що перед відправленням до Нової Зеландії Скрипалі рік жили в безпечному місці в Британії. Вони перебували під захистом секретної розвідувальної служби (МІ-6).

Крім того, співрозмовник Sunday Times зазначив, що колишньому подвійному агенту і його дочки змінили особистості і надали фінансову допомогу, щоб почати життя в іншій країні.

Також наголошується, що Скрипалі підтримують зв'язок зі своїми колишніми сусідами - Россом Кессіді і Мо. Зокрема, вони відправили їм вітальну різдвяну листівку без зворотної адреси в минулому році.

Так, Сергія і Юлію Скрипаль виявили вдень 4 березня 2018 року в центрі англійської Солсбері на лавці в сквері без свідомості. Влада Великобританії звинуватили спецслужби РФ у спробі отруїти Скрипаль нервово-паралітичним речовиною «Новичок».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: