«Тихановська» взяла участь у засіданні данського парламенту

Читать на русском
У закритому онлайн-засіданні зовнішньополітичного комітету парламенту Данії взяла участь людина, яка видавала себе за лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську.
Ілюстративне фото

У закритому онлайн-засіданні зовнішньополітичного комітету парламенту Данії взяла участь людина, яка видавала себе за лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Зазначається, що 6 жовтня комітет обговорював політичну ситуацію в Білорусі. Його члени розмірковували щодо того, яким чином можна підтримати білоруський народ в його боротьбі за демократію і права людини.

Коли почалася зустріч, у користувачки «Світлани Тихановської» виникли проблеми з камерою на комп'ютері, тому її було неможливо побачити.

Зустріч тривала близько 40 хвилин - доти, доки її учасники не зрозуміли, що щось не так, і не зупинили засідання після того, як «Тихановська» запитала про функціонування «борделів з тваринами» у Данії. Цей фейк активно тиражувався російськими ЗМІ протягом останнього часу. Це і насторожило членів комітету.

Згодом вдалося з’ясувати, що справжня Світлана Тихановська участі у засіданні комітету не брала – на її місці опинилася інша людина, яка видавала себе за білоруську опозиціонерку.

У данському парламенті запевнили, що в ході зустрічі не було сказано нічого, що могло б поставити під загрозу зовнішньополітичну лінію Данії. Обставини справи з'ясовуються.

«Я сподіваюся, що це просто грубий жарт, але я, очевидно, стурбований цим зловживанням. Це дає привід для роздумів», - прокоментував Мартін Лідегаард, голова комітету з питань зовнішньої політики.

Нагадаємо, Світлана Тихановська розповіла про можливість надання Олександру Лукашенко імунітету від переслідувань за вчинені його режимом злочини у випадку, якщо це допоможе врегулювати політичну кризу в Білорусі.

Раніше опозиціонерка зустрілася із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: