Росія заявила, що отруєння Навального було «постановкою» з боку Німеччини

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ Росії повідомили, що вважають отруєння російського опозиціонера Олексія Навального постановкою з боку Німеччини.
Фото: Instagram @Navalny

Російське міністерство закордонних справ вважає отруєння опозиціонера Олексія Навального «постановкою», яка була організована Німеччиною.

Відповідна заява опублікована на сайті відомства.

У документі йдеться, Росія від самого початку зайняла «максимально прозору позицію»: дала дозвіл на виліт Навального до Німеччини, передала усі медичні дані німецьким лікарям. Але у відповідь німецький уряд нібито навідріз відмовляється співпрацювати з Росією.

«Дії Німеччини були настільки налагодженими, що це стало викликати масу питань щодо того, а чи не з черговою постановкою на тему містичного застосування хімічної зброї ми маємо справу. Але тепер не в Сирії чи Великій Британії, а у нас, у Росії», — зазначають в МЗС Росії.

На їхню думку, на користь цього аргументу свідчить те, що Німеччина майже одразу на найвищому рівні заявила про необхідність забрати Навального, а під час його транспортування були представники німецької армії.

Німецька сторона на звинувачення поки не відреагувала.

Сам Навальний, відповідаючи на звинувачення Володимира Путіна в інсценуванні отруєння, раніше заявив, що «зробив все для того, щоб померти в омській лікарні».

«Зварив на кухні «Новачок». Тихо сьорбнув із фляжки в літаку. Впав у кому. Перед цим я домовився із дружиною, друзями та колегами, щоб, якщо МОЗ наполягатиме на необхідності лікувати мене в Німеччині, вони в жодному разі не дозволяли це зробити. Померти в омській лікарні і опинитися в омському моргу, де встановили б причину смерті «пожив достатньо», - це було кінцевою метою мого хитромудрого плану», - написав Навальний в своєму Instagram.

Нагадаємо, США і Британія закликали РФ забезпечити прозоре розслідування отруєння Навального.

З таким же закликом до Росії звернулися і в НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: