У МОЗ назвали пріоритет у боротьбі з коронавірусом

Читать на русском
На сьогодні в Україні 37 тисяч ліжко-місць для пацієнтів з коронавірусом COVID-19, але лише 13 тисяч з них забезпечені киснем. Влада хоче збільшити цей показник до 80%.
Фото МОЗ

На сьогодні в Україні 37 тисяч ліжко-місць для пацієнтів з коронавірусом COVID-19, але лише 13 тисяч з них забезпечені киснем. Влада хоче збільшити цей показник до 80%.

Про це сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час перебування з робочою поїздкою в Чернівецькій області, повідомляє Укрінформ у четвер, 8 жовтня.

«Ми хочемо, щоб 80% ліжок, відведених під лікування хворих на коронавірус, були забезпечені киснем: централізованим або децентралізованим. Ми робимо все можливе, щоб так і було. На сьогодні в Україні киснем забезпечено 13 тисяч ліжок з 37 тисяч, відведених для лікування хворих на коронавірус», - сказав Ляшко.

Він зазначив, що якщо на перших етапах боротьби з коронавірусом робився пріоритет на апарати ШВЛ, то зараз тенденція змістилася в бік забезпечення хворих кисневою підтримкою.

«Завтра, 9 жовтня, на засіданні Кабінету міністрів планують розглянути питання про виділення додаткових коштів для того, щоб в регіонах закупили кисневі концентратори, кисневі станції, а також трубки для розведення кисню по лікарнях», - додав Ляшко.

Відзначимо, Київський національний університет імені Шевченка на два тижні переходить на дистанційне навчання через ситуацію з коронавірусом.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 5397 осіб. Це новий антирекорд в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: