Протести в Бішкеку: силовики почали розганяти активістів, є поранені

Читать на русском

У понеділок, 5 жовтня, близько полудня на площі Ала-Тоо в столиці Киргизії Бішкеку почалася акція протесту. Ближче до вечора співробітники міліції почали розганяти демонстрантів.
kaktus.media

У понеділок, 5 жовтня, близько полудня на площі Ала-Тоо в столиці Киргизії Бішкеку почалася акція протесту. Ближче до вечора співробітники міліції почали розганяти демонстрантів.

Про це повідомляє місцеве видання 24kg.

Активісти не задоволені попередніми підсумками парламентських виборів і вимагають їхнього скасування. На площі зібралися близько 6 тисяч осіб, зараз їх розганяють правоохоронці.

Демонстрантів розганяють за допомогою водометних машин, чутні вибухи шумових гранат. Силовики також використовують спецтехніку. Крім того, в районі площі Ала-Тоо спостерігаються проблеми зі зв'язком.

На акцію протесту вийшли представники 11 партій: «Ата Мекен», «Бір Бол», «Бутун Киргизстан», «Замандаш», «Республіка», «Мекенчіл», «» Мекен Интимаги, «Соціал-демократи Киргизстану», «Реформа», «Ордо» і «Ийман Нуру».

Выборы 2020News agency 24kg

Видання повідомляє, що в результаті розгону акції протесту є постраждалі. Своєю чергою, медики заявляють, що до них поки ніхто не звертався із присутніх на мітингу.

Після розгону протестів у Бішкеку є поранені серед демонстрантів та силовиків. Також повідомляється про поранення лідера однієї з місцевих політичних партій. Про це повідомляє місцеве видання kaktus.media.

Біля барикад на вулиці Київській лежить поранений чоловік, він без свідомості. Демонстранти, які залишилися після розгону, намагаються надати йому допомогу. На місце прибула швидка допомога, але медики не коментують його стан.

Так само як мінімум ще одному потерпілому намагалися допомогти на місці. Під час розгону протестів його поранили в руку і ногу, ймовірно, гумовою кулею.

Крім того, гумова куля потрапила у лідера партії «Ата Мекен» Жанара Акаєва. У соціальних мережах з'явилося відео того, як його ведуть із центру Бішкеку, він тримається за праву ногу і його з двох сторін підтримують невідомі люди. На цю мить він вже в лікарні.

Водночас Міністерство охорони здоров'я Киргизії повідомляє, що постраждали двоє силовиків. За даними медиків, їх закидали камінням, постраждалих зі струсом мозку відвезли до Національного госпіталю.

Відзначимо, після парламентських виборів в Киргизії в Бішкеку спалахнули багатотисячні акції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: