Названо лауреатів Нобелівської премії з хімії

Читать на русском
У Стокгольмі 7 жовтня назвали лауреатів Нобелівської премії з хімії 2020 року. Ними стали француженка Емманюель Шарпантьє і американка Дженніфер Даудне.
nobelprize.org

У Стокгольмі в середу, 7 жовтня, назвали лауреатів Нобелівської премії з хімії 2020 року.

Про це повідомляється на офіційному сайті Нобелівського комітету.

Стали відомі лауреати Нобелівської премії з фізикиНобелівський комітет Шведської королівської академії наук 6 жовтня назвав імена лауреатів в галузі фізики - Роджер Пенроуз, Рейнхард Гензель і Андреа Гез.

Так, лауреатами Нобелівської премії з хімії в цьому році стали Емманюель Шарпантьє (Франція) і Дженніфер Даудне (США). Вони отримали премію за дослідження так званих «ножиць ДНК», за допомогою яких редагують гени тварин і людини.

Нагадаємо, в Стокгольмі проходить Нобелівський тиждень, протягом якого назвуть лауреатів Нобелівської премії в 2020 році. Переможці отримають винагороду в 10 млн шведських крон (близько 1,1 мільйона доларів).

5 жовтня були названі лауреати Нобелівському премії з медицини. Цього року нагороду присудили трьом вченим - Харві Олтер, Майклу Хаутон і Чарльзу Райсу.

6 жовтня стали відомі лауреати Нобелівської премії з фізики. Премії удостоїлися також троє вчених - британець Роджер Пенроуз, німець Райнхард Генцель і американка Андреа Гез.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: