Стали відомі лауреати Нобелівської премії з фізики

Читать на русском

Нобелівський комітет Шведської королівської академії наук 6 жовтня назвав імена лауреатів в галузі фізики - Роджер Пенроуз, Рейнхард Гензель і Андреа Гез.
Global Look Press

Нобелівський комітет з фізики Шведської королівської академії наук у вівторок, 6 жовтня, оголосив імена лауреатів в цій області за 2020 рік.

Про це повідомляє пресслужба комітету.

Назвали імена лауреатів Нобелівської премії з медициниУ Стокгольмі оголосили ім’я лауреатів Нобелівської премії з медицини і фізіології. Цьогоріч нагороду присудили трьом вченим - Харві Олтеру, Майклу Хаутону та Чарльзу Райсу - за відкриття вірусу гепатиту С.

Як повідомляється, в цьому році лауреатами Нобелівської премії з фізики стали: британець Роджер Пенроуз (за відкриття факту, що утворення чорної діри є надійним прогнозом Загальної теорії відносності), німець Райнхард Генцель і американка Андреа Гез (за відкриття супермасивного компактного об'єкту в центрі Галактики).

Як відомо, премію з фізики присуджують з 1901 року.

Нагадаємо, в Стокгольмі проходить Нобелівський тиждень, протягом якого повинні визначитися лауреати Нобелівської премії в 2020 році. Лауреати отримають винагороду в 10 млн шведських крон, що складає близько 1,1 мільйона доларів.

5 жовтня були названі лауреати Нобелівської премії з медицини. Цього року нагороду присудили трьом вченим - Харві Олтеру, Майклу Хаутону і Чарльзу Райсу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: