У Скандинавії починається Нобелівський тиждень

Читать на русском
У Стокгольмі починається Нобелівський тиждень, впродовж якого повинні визначитися лауреати Нобелівської премії у 2020 році.
Фото з відкритих джерел

У Стокгольмі починається Нобелівський тиждень, впродовж якого повинні визначитися лауреати Нобелівської премії у 2020 році.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Зазначається, що вже у понеділок комітет у Стокгольмі оголосить переможців у галузі медицини, у вівторок – фізики, у середу – хімії, а у четвер – літератури.

Ім’я лауреата Нобелівської премії миру світ дізнається у п’ятницю: комітет в Осло обере найбільш гідного кандидати із 318 претендентів. Їх повний список поки тримається в секреті.

Лауреати Нобелівської премії отримають винагороду у 10 млн шведських крон, що дорівнює близько 1,1 мільйону доларів.

Цього року через пандемію коронавірусу урочисту церемонію вручення премії відмінили. Оголошення переможців відбуватиметься в онлайн-режимі. Вони отримають свої медалі та премії через посольства своїх країн у Швеції чи наукові центри.

Відмінили через пандемію і традиційний Нобелівський бенкет.

Нагадаємо, у 2018 році Нобелівську премію миру отримали директор ICAN Беатріс Фін і японка Сецуко Терлоу. Лауреати пообіцяли, що направлять грошову частину премії - близько $ 1,1 мільйона на створення нової організації під назвою «Фонд 1 тисячі днів», який працюватиме над тим, щоб всі країни світу підписали і ратифікували Договір про заборону ядерної зброї.

Також ми писали, що минулорічну Нобелівську премію бойкотували Туреччина, Албанія та Косово.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: