Пожежі на Луганщині: ліквідовано вже вісім з десяти осередків

Читать на русском
Рятувальникам вдалося повністю загасити вже 8 з 10 головних осередків лісових пожеж, які вирували на Луганщині протягом останніх кількох днів.
Фото: ДСНС

Рятувальникам вдалося повністю загасити вже 8 з 10 головних осередків лісових пожеж, які вирували на Луганщині протягом останніх кількох днів.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

Пожежі на Луганщині: чи можливо в майбутньому попередити катастрофуУкраїна має поцікавитися досвідом таких країн, як Австралія та США, в яких масштабні пожежі відбуваються дуже часто, й це дасть змогу застосувати превентивні заходи для захисту населення, вважає експерт.

У повідомленні йдеться, що внаслідок пожеж в регіоні було випалено понад 20 тисяч гектарів території. Наразі з небезпечної зони евакуйовано 150 людей.

Полум’я в регіоні гасять 2,5 тисячі осіб із використанням понад 250 одиниць техніки. Залучено три літаки АН-32П, два вертольоти ДСНС, пожежний поїзд і важку техніку Збройних сил.

Станом на 21:00 5 жовтня рятувальники повністю загасили 8 з 10 осередків пожеж в області, ще два – вдалося локалізувати.

Нагадаємо, масштабні лісові пожежі в Луганській області спалахнули 30 вересня. Жертвами пожеж стали 11 осіб. Кабмін пообіцяв виплатити постраждалим компенсації.

Раніше повідомлялося, що в Луганській області вогнем була охоплена ціла вулиця, на якій також здетонували вибухонебезпечні предмети.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: