Коронавірус у світі: в Ірані посилюють карантинні обмеження

Читать на русском
Через високий рівень інфікування коронавірусною інфекцією в Ірані посилюють карантинні обмеження. Планується запровадження нових протиепідемічних заходів та посилення контролю за їх дотриманням.
Фото: REUTERS

Через високий рівень інфікування коронавірусною інфекцією в Ірані посилюють карантинні обмеження. Планується запровадження нових протиепідемічних заходів та посилення контролю за їх дотриманням.

Про це повідомляє Aljazeera.

Зазначається, що нині у більшості регіонів країни зафіксовано «надзвичайно високий» рівень поширення хвороби. У зв’язку з цим влада вирішили посилити карантин: запроваджується обов’язковий масковий режим та соціальне дистанціювання.

Також для громадян Ірану вводиться заборона на відвідування сусіднього Іраку під час релігійних свят.

Іранська влада наголосила, що найсуворіші обмеження планують запровадити в іранській столиці. Тут очікується закриття університетів, шкіл, кінотеатрів, перукарень та салонів краси, спортивних секцій, закладів громадського харчування і басейнів.

Також у Тегерані попередили, що в країні значно посилиться контроль за дотриманням карантинних обмежень, зокрема планується штрафувати громадян, держслужбовців та підприємців, які не будуть дотримуватися маскового режиму або будуть сприяти його недотриманню іншими людьми.

«Зараз ми робимо акцент на використанні захисних масок. Якщо люди не використовують маски – вони повинні отримати штраф. Ми будемо інтенсивно на це реагувати і ці люди отримають покарання» - , заявив президент Ірану Хасан Рухані.

З початку пандемії в Ірані зафіксовано вже понад 472 тисячі випадків інфікування коронавірусом, з яких майже 27 тисяч закінчилися летально.

Нагадаємо, через різке збільшення кількості хворих на коронавірус карантинні обмеження посилили у Польщі. Напередодні країна встановила антирекорд за кількістю нових випадків інфікування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: