Нобелівська премія миру вручена в Норвегії

Читать на русском
У міській ратуші Осло Міжнародної кампанії по забороні ядерної зброї (ICAN) урочисто вручили Нобелівську премію миру.

У міській ратуші Осло Міжнародної кампанії по забороні ядерної зброї (ICAN) урочисто вручили Нобелівську премію миру.

Нагороду взяли директор ICAN Беатріс Фін і японці Сецуко Терлоу, яка пережила атомне бомбардування Хіросіми в 1945 році, пише «Слово і Діло».

Люди року: весь список і досягнення Нобелівських лауреатів-2016У Швеції завершилось оголошення лауреатів найпрестижнішої світової премії – імені Альфреда Нобеля. Слово і Діло зібрало весь список нобелівський лауреатів 2016 року.

«Ризик використання ядерної зброї сьогодні ще вище, ніж в кінці холодної війни, - сказала Фін. - Але на відміну від холодної війни, сьогодні ми стикаємося з багатьма іншими державами, що володіють ядерною зброєю, з терористами і кібервійнами».

Лауреати пообіцяли, що направлять грошову частину премії - близько $ 1,1 млн на створення нової організації під назвою «Фонд 1 тисячі днів». Фонд працюватиме над тим, щоб всі країни світу підписали і ратифікували Договір про заборону ядерної зброї, чого поки не зробила жодна з країн НАТО.

В засновану в 2007 році ICAN входять 468 громадських організацій з більш ніж 100 країн.

Минулого року Нобелівську премію миру отримав президент Колумбії Хуан Мануель Сантос за вирішення конфлікту з партизанами Революційних збройних сил.

Також повідомлялося, що винагороду за Нобелівську премію знову збільшили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: