Три країни бойкотують вручення Нобелівських премій

Читать на русском
Туреччина, Албанія і Косово бойкотують церемонію вручення Нобелівських премій 10 грудня через вручення премії з літератури за 2019 рік Пітеру Гандке.

Туреччина, Албанія та Косово бойкотують церемонію вручення Нобелівських премій 10 грудня.

Країни протестують через вручення премії з літератури за 2019 рік Пітеру Гандке. Письменника критикують за підтримку сербського авторитарного президента Слободана Мілошевича, пише «Радіо Свобода».

«Нобелівську премію з математики» вперше присудили жінціАбелівську премію за 2019 рік присудили професор Техаського університету в Остіні Карен Уленбек.

Посол Туреччини в Швеції Хакки Емре Юнт заявив, що турецький мовник Hurriyet не відвідає церемонію нагородження в Стокгольмі. Міністр закордонних справ Косово Бегджет Паколлі також доручив послу в Швеції бойкотувати церемонію - «письменник, який підтримував Мілошевича та його геноцид в Боснії і Косово, не заслуговує Нобелівської премії».

Виконувач обов'язків міністра закордонних справ Албанії Гент Какай заявив про аналогічний крок.

Нагадаємо, премія в 2019 році присуджується австрійському письменнику Петеру Гандке. Крім того, Нобелівська премія з літератури за 2018 року присуджується польській авторці Ользі Токарчук.

Також лауреатом Нобелівської премії миру в 2019 році став прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед Алі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: