Назвали імена лауреатів Нобелівської премії з економіки

Читать на русском
Нобелівської премії з економіки 2018 року удостоєні американці Вільям Нордхаус і Пол Ромер.

У понеділок, 8 жовтня, Нобелівський комітет назвав лауреатів премії з економіки. Премія присуджена Вільяму Нордхаузу і Полю Ромеру.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сторінці Нобелівського комітету в Twitter.

Нобелівські лауреати за ґратами: кого з номінантів переслідували за політичні переконанняОлега Сенцова хочуть номінувати на Нобелівську премію миру. Свого часу високої нагороди були удостоєні Мартін Лютер Кінг, Андрій Сахаров та Лех Валенса.

Премія присуджена за зусилля з «інтеграції змін клімату у довгостроковий макроекономічний аналіз» (Нордхаузу) та за «інтеграцію технологічних інновацій у довгостроковий макроекономічний аналіз» (Ромеру).

1 жовтня 2018 року Нобелівська премія в галузі фізіології та медицини присуджена двом вченим, американцю Джеймсу Еллісону і японцю Тасуку Хондзе за їхні відкриття в сфері боротьби з раковими клітинами.

2 жовтня 2018 року премія з фізики присуджена трьом науковцям: Артуру Ешкену, Жерару Муру, Донні Стрікленд за розробку методу генерації високоінтенсивних ультракоротких оптичних імпульсів.

3 жовтня, лауреатами премії з хімії стали Френсіс Арнольд, Джордж Сміт і Грегорі Вінтер, вчені отримали премію за дослідження в галузі еволюції ферментів і дослідження пептидів і антитіл.

5 жовтня Нобелівська премія миру була вручена правозахисникам з Конго Денісу Муквеге та з Іраку Наді Мурад за зусилля, спрямовані на припинення використання сексуального насильства як зброї у війнах і конфліктах.

У 2018 році році Нобелівська премія з літератури присуджуватися не буде. Відповідне рішення було ухвалене у зв'язку зі скандалом, пов'язаним з сексуальними домаганнями за участю чоловіка однієї з членів академії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: