«Купити» місце у партійному списку: чи платять кандидати за участь у виборах

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Напередодні місцевих виборів одного з кандидатів від партії влади звинуватили у тому, що він «продає» місця у виборчому списку. У коментарі «Слово і діло» політолог Віктор Таран пояснив, що такі звинувачення характерні для передвиборчого періоду та виникають через те, що політичні сили мають нерозвинуту організаційну структуру й були створені під вибори.

«Там, насправді, не все так просто. Така інформація свідчить про те, що дійсно проходить політична боротьба. Це – нормальний процес, нормальна ситуація. Проблема в тому, що це відбувається одночасно з виборами», - сказав Таран.

Експерт додав, що обвинувачення у так званому продажі виникають щодо тих партій, які не займалися розбудовою партійних організацій до виборів.

ЦВК затвердила форми та колір виборчих бюлетенів на місцеві вибориЦентральна виборча комісія затвердила форми та колір виборчих бюлетенів з місцевих виборів.

«Групи людей реально впливають на формування виборчого списку. Це не добре і не погано, просто це відбувається під вибори, тому це так помітно», - пояснив експерт.

На думку Тарана, деякі політичні сили були сформовані під місцеві вибори, тому, як наслідок, відбір кандидатів відбувається непрозоро й через це виникає багато питань.

«Проблема в тому, що через це виникають публічні звинувачення. Якби партія «Слуга народу» займалася партійним будівництвом весь час або хоча б раніше, то таких проблем та звинувачень не було б», - пояснив експерт.

Раніше ми писали про заяву Арахамії, що «Слузі народу» буде вигідно програти місцеві вибори.

Також «Слово і діло» підрахувало, скільки законопроектів зареєстровано в Верховній раді у вересні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: