ЦВК зняла «клонів» Зеленського і Філімонова з виборів мера Одеси

Читать на русском
ЦВК зняла з місцевих виборів однофамільців президента Володимира Зеленського та претендента на пост мера Одеси Олега Філімонова.
24tv.ua

Центральна виборча комісія зняла з місцевих виборів однофамільців президента Володимира Зеленського та претендента на пост мера Одеси Олега Філімонова.

Про це повідомила пресслужба ЦВК.

Кандидати в міські голови: повний список (оновлюється)Хто балотується в мери Києва, Харкова, Дніпра та інших обласних центрів? Список кандидатів оновлюється.

Як розповіли в Центрвиборчкомі, Одеська обласна організація «Слуги народу» поскаржилася на те, що місцевий територіальний виборчком не перевіряє подані документи кандидатів. Йдеться про чотирьох однофамільців Філімонова, двох - Зеленського і одного однофамільця Михайла Саакашвілі.

ЦВК встановила, що в документах, поданих на реєстрацію, немає інформації про внесення грошової застави партіями, які висунули їх на вибори. Також ЦВК прийшла до висновку, що так званих «клонів» зареєстрували, щоб ввести виборців в оману.

У зв'язку з цим ЦВК скасувала постанови територіального виборчкому про реєстрацію цих кандидатів і зобов'язала його повторно розглянути документи. Крім того, до поліції направлено звернення з проханням провести перевірку.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня.

Раніше ЦВК акредитувала 127 офіційних спостерігачів на місцевих виборах і затвердила форму і колір бюлетенів.

«Слово і діло» дізнавалося, за кого українці готові голосувати на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: