Пожежі в Луганській області: оголошено режим НС

Читать на русском
Масштабні лісові пожежі в Луганській області, жертвами яких стали вже 9 осіб, визнали надзвичайною ситуацією природного характеру.
dsns.gov.ua

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Луганській області визнала лісові пожежі надзвичайною ситуацією природного характеру.

Про це повідомили в пресслужбі Луганської ОДА у четвер, 1 жовтня.

Найбільші лісові пожежі в Чорнобилі та у світі за останні 20 роківКількість масштабних лісових пожеж збільшилася через посуху, зміну клімату та банальну людьську недбалість.

«Надзвичайна подія, що виникло 30 вересня в результаті пожежі на території Сіверодонецького і Новоайдарського лісомисливського господарства, комісією попередньо класифіковано як надзвичайну ситуацію регіонального рівня, природного характеру з погрозою поширення і придбання ознак надзвичайної ситуації державного рівня. У Станично-Луганському районі - як надзвичайну ситуацію об'єктового рівня, природного характеру», - йдеться в повідомленні.

У той же час в пресслужбі ДСНС повідомили, що рятувальники ліквідували один з шести основних осередків пожеж. Вогонь було локалізовано між населеними пунктами Байдівка і Половинкине в Старобільському районі на площі 8 гектарів.

Нагадаємо, 30 вересня в Луганській області спалахнули масштабні пожежі, що охопили близько 10 тисяч гектарів. Причиною загоряння могли стати обстріли з боку бойовиків.

За останніми даними, в результаті пожеж загинуло 9 осіб, пошкоджено до 300 будинків.

Для гасіння вогню залучили авіацію, але попередньо місцева влада отримала гарантії тиші від бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: