Арахамія провалив обіцянку підписати коаліційну угоду у вересні

Читать на русском
Після парламентських канікул фракції не проводили консультацій щодо коаліції та ніякої угоди не підписували.
УНИАН.

Голова депутатської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія провалив обіцянку підписати коаліційну угоду у вересні.

Таку обіцянку він дав 21 липня 2020 року під час брифінг у Верховній раді, відповідаючи на питання журналістів, чи з’явиться коаліційна моноугода, яка б відображала стратегію партії, нагадує «Слово і діло».

Давид АрахаміяНародний депутат України

«Що стосується коаліційної угоди, так званої, що ви кажете. Зараз якраз в цей режим, період турбовідпустки (парламентські канікули – ред.). У нас є напрацювання коаліційної угоди, які ми зараз маємо. І ми хочемо, щоб всі депутати вже трошки відволіклися від законодавчої діяльності, змогли нормально приділити цьому час, і напрацювати це питання разом. У вересні ми його підпишемо», – сказав Арахамія.

Вересень минув швидко і станом на 1 жовтня 2020 року публічні консультації щодо коаліційної угоди між парламентськими фракціями не проводились, підсумковий документ депутатами не оприлюднювався, а головуючий в Раді не оголошував про створення коаліції чи підписанні будь-якого документу з цього приводу.

Монобільшість «Слуги народу» продовжує виконувати роль коаліції без будь-яких підписаних угод, тому обіцянка Давида Арахамії вважається не виконаною.

Нагадаємо, що коаліційна угода передбачає домовленість між двома чи більше партіями у багатопартійній парламентській системі, що фіксує їх спільні політичні позиції з метою формування коаліційного уряду і довгострокового співробітництва у парламенті.

Коаліція формується після проведення депутатськими фракціями консультацій. До коаліційної угоди додається список народних депутатів, які сформували коаліцію, з особистими підписами народних депутатів. Такий список є невід'ємною складовою коаліційної угоди.

Коаліція вважається сформованою з моменту офіційного оголошення про це головуючим на пленарному засіданні на підставі поданих до Апарату Верховної ради документів.

Згідно моніторингу «Слово і діло» Давид Арахамія дав 162 обіцянок, з яких 25 виконав і 21 – провалив. Ще 116 обіцянок він має реалізувати.

Раніше ми писали про заяву Арахамії, що «Слузі народу» буде вигідно програти місцеві вибори.

Також «Слово і діло» підрахувало, скільки законопроектів зареєстровано в Верховній раді в вересні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: