В ЄС підтримали санкції за порушення верховенства права

Читать на русском
У середу, 30 вересня, посли Європейського союзу підтримали ідею механізму санкцій проти країн ЄС за порушення стандартів верховенства права.
csamir.com

У середу, 30 вересня, посли Європейського союзу підтримали ідею механізму санкцій проти країн ЄС за порушення стандартів верховенства права. Ініціативу запропонувала Німеччина, яка зараз головує в ЄС.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Принцип дії механізму полягає у тому, що ЄС зможе обмежити виділення бюджетних коштів для країни-порушника, якщо ці порушення шкодять бюджету або фінансовим інтересам Європейського союзу.

Тепер санкційний інструмент розглянуть у Європарламенті, і євродепутати можуть зробити його ще жорсткішим, оскільки раніше деякі з них критикували пропонований механізм як неефективний.

«Відкрите небо» з ЄС: як Україна та Євросоюз вели переговориУгоду про відкрите небо з Європейським союзом Україна розраховує підписати в жовтні на спільному саміті.

Польща та Угорщина виступають проти створення санкційного механізму, який Єврокомісія запропонувала ще 2018 році як відповідь на побоювання щодо незалежності судової влади та преси в деяких країнах Євросоюзу.

Варшава і Будапешт погрожували заблокувати прийняття бюджету ЄС і антикризового фонду, якщо механізм буде схвалений. Проти обох країн в Брюсселі вже кілька років триває процедура, яка в кінцевому підсумку може призвести до позбавлення країн права голосу в ЄС.

Нагадаємо, на саміті Євросоюзу, який відбудеться 1 і 2 жовтня, розглянуть отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, конфлікт в Нагірному Карабасі та ситуацію в Білорусі.

Також відзначимо, президент Європейської ради вийшов з карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: