Франція заборонить використовувати диких тварин у цирках та морських парках

Читать на русском
Міністерство екологічних трансформацій Франції оголосило про поступову заборону утримання диких тварин у цирках і морських парках.
Фото: АР

Міністерство екологічних трансформацій Франції оголосило поступову заборону утримання диких тварин у цирках і морських парках.

Про це повідомляє АР.

Як йдеться у повідомленні, ведмедів, тигрів, левів, слонів та інших диких тварин вже в найближчі роки заборонять утримувати та використовувати у виставах мандрівних цирків.

Точної дати заборони використання тварин у цирках поки немає, але додала, що у випадку кожної тварини буде прийматися індивідуальне рішення.

Міністерка екології Франції Барбара Помпілі заявила, що у Франції вже набрала чинності заборона придбання нових та спроб розведення в неволі дельфінів і косаток у морських парках.

«Настав час відкрити нову еру у наших стосунках з цими дикими тваринами», – зазначила Помпілі.

Вона додала, що у Франції також планується заборонити промислове розведення хутряних звірів, зокрема норки і запевнила, що французький уряд створить пакет фінансової допомоги у 8 мільйонів євро, щоб допомогти людям, які працюють у цирках та морських парках, знайти іншу роботу.

Нагадаємо, у Верховній раді планують запровадити штрафи для власників тварин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: