У Зеленського відреагували на заяву Фокіна

Читать на русском
В Офісі президента України відреагували на заяву Вітольда Фокіна про те, що наразі доказів війни Росії та України на Донбасі немає.
Фото - ОПУ.

В Офісі президента України відреагували на заяву Вітольда Фокіна про те, що наразі доказів війни Росії та України на Донбасі немає.

Згідно з офіційним повідомленням, «заявам Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка».

Призначення Фокіна в ТКГ: до яких наслідків призведуть кадрові скандалиКадрові скандали, які часто в Україні супроводжують призначення на ту чи іншу посаду, згодом вплинуть на підтримку України міжнародними партнерами, вважає експерт.

«Неприємно вражені особистими оцінками та коментарями, які дав перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін у Верховній раді... Тим більше офіційна позиція України повністю збігається з об'єктивною реальністю та політичною правдою. Саме з російського вторгнення почалася тимчасова окупація Автономної Республіки Крим, міста Севастополя й окремих районів Донецької та Луганської областей України. Саме ця держава повністю контролює тимчасово окуповані території України та має вирішальний вплив на все, що там відбувається», - сказано у повідомленні.

В ОПУ наголосили, що метою діяльності держави та її представників є досягнення сталого миру лише на українських умовах.

Нагадаємо, Вітольд Фокін заявив, що наразі не бачить доказів того, що на Донбасі ведеться війна між Україною і Росією.

У відповідь на це, у Верховній раді почали вимагати відкликати Фокіна зі складу ТКГ.

На заяву Фокіна відреагували також голова ОПУ Андрій Єрмак, очільник МВС України Арсен Аваков та в РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: