Батьки зможуть обирати з 2021 року: гроші чи «пакунок малюка»

Читать на русском
Верховна рада відмовилася від монетизації пакунку малюка у цьому році. Але з 2021 батьки зможуть обрати гроші чи допомога в натуральному вигляді.
Фото з відкритих джерел.

Верховна рада відмовилася від монетизації «пакунку малюка» у цьому році. Але з 2021 батьки зможуть обрати гроші чи допомога в натуральному вигляді.

Законопроект №3006а у другому читанні підтримали 264 нардепи.

Бебі-бокси грошима: чому перестали видавати «пакет малюка» та куди звертатись по компенсаціюПілотний проєкт з видачею породіллям бебі-боксів у пологовому будинку поставлено на паузу. Тим, хто не отримав подарунку до народження дитини, обіцяють видавати по 5 тисяч гривень.

Закон визначає, що вартість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», відповідно до бюджетного фінансування, становить не менш як 3 розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату її видачі, та не зараховується до розміру допомоги при народженні дитини.

У документі уточнили перелік отримувачів допомоги «пакунок малюка» в разі відсутності батьків. Ними мають бути усиновлювачі, патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини.

Закон надав можливість отримувачам допомоги за їх бажанням з 1 липня 2021 року отримувати виплату грошової компенсації замість «пакунку». Кабінету міністрів доручили опрацювати відповідний порядок.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що замість «пакету малюка» уряд обіцяє виплачувати по 5 тисяч гривень на одного новонародженого. Однак ці гроші можна буде використовувати тільки на придбання товарів для малюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: