У ЮНІСЕФ закликали Кабмін не монетизувати «пакет малюка»

Читать на русском
У ЮНІСЕФ закликали український уряд скасувати рішення про заміну видачі пакету малюка грошовими виплатами.
msp.gov.ua

У ЮНІСЕФ закликали український уряд скасувати рішення про заміну видачі «пакету малюка» грошовими виплатами.

Відповідна заяву дитячого фонду ООН опублікована в понеділок, 3 серпня.

Бебі-бокси грошима: чому перестали видавати «пакет малюка» та куди звертатись по компенсаціюПілотний проєкт з видачею породіллям бебі-боксів у пологовому будинку поставлено на паузу. Тим, хто не отримав подарунку до народження дитини, обіцяють видавати по 5 тисяч гривень.

За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримують саме натуральну допомогу у вигляді пакетів. Якщо в 2018 році тільки 35% батьків воліли б пакет перед грошовою виплатою, то тепер 8 з 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме в натуральному вигляді.

«Критично важливо, що ця програма універсальна для всіх сімей, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу», - підкреслюється в заяві.

Аналітика ЮНІСЕФ підтверджує й економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Фінансова вартість товарів з пакетом малюка обійдеться батькам дорожче на 50-200%.

«Пакет малюка» об'єднує в собі предмети першої необхідності для догляду за дитиною протягом перших днів життя, матеріали для раннього розвитку дитини і навчальні матеріали для батьків, наприклад, про вакцинацію і грудне вигодовування.

Нагадаємо, замість «пакету малюка» Кабмін виплачуватиме по 5 тисяч гривень на одного новонародженого. Однак, ці гроші можна буде використовувати тільки на придбання товарів для малюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: