Столтенберг закликав Грузію прискорити підготовку до вступу до НАТО

Читать на русском
Грузія добилася великого прогресу в реформах та наближається до стандартів НАТО. Вона має використовувати всі можливості, щоб прискорити вступ до альянсу.
Фото РБК

Грузія добилася великого прогресу в реформах та наближається до стандартів НАТО. Вона має використовувати всі можливості, щоб прискорити вступ до альянсу.

Про це на пресконференції за підсумками зустрічі з прем'єром Грузії Георгієм Гахарією заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає сайт організації.

Він нагадав, що країни-учасниці НАТО раніше домовилися зміцнити партнерство з Грузією. Зокрема, обмінюватися даними радарів, усувати гібридні загрози та проводити спільні навчання в Чорному морі. Столтенберг підкреслив, що Росія має вивести війська з Абхазії та Південної Осетії.

Він відзначив значний прогрес у модернізації грузинської армії та зміцненні демократії.

«І я закликаю вас продовжувати повною мірою використовувати всі можливості для зближення з НАТО. І підготуватися до членства. Ми розраховуємо на те, що Грузія забезпечить відповідність виборів найвищим міжнародним стандартам. Це важливо для Грузії і для НАТО», - додав Столтенберг.

Раніше в низці міст Грузії відклали початок навчального року.

Також нагадаємо, Столтенберг назвав пріоритети розвитку НАТО до 2030 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: