Генсек НАТО закликав РФ провести розслідування отруєння Навального

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав РФ розслідувати обставини отруєння російського опозиціонера максимально повно та прозоро.
Фото: VOA

НАТО закликає Російську Федерацію провести повне та прозоре розслідування обставин отруєння опозиційного політика Олексія Навального.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ.

За його словами, використання будь-якої хімічної зброї, зокрема і бойової нервово-паралітичної речовини з групи «Новачок», є порушенням міжнародного законодавства і повинно бути максимально детально розслідуване.

«Ми жорстко засудили атаку «Новачком» проти Олексія Навального. Я закликаю Росію провести повне і прозоре розслідування цієї жахливої атаки. Це не просто напад на одну особу, це — атака на фундаментальні демократичні права, це також є серйозним порушенням міжнародного законодавства, а також — за Угодою про контроль озброєння — Конвенції про хімічну зброю. То ж це вимагає потужної міжнародної реакції», — заявив Столтенберґ.

Нагадаємо, державний секретар Майк Помпео заявив, що США готуються запровадити санкції проти Росії через отруєння Навального.

Також ми писали, що розробник «Новачка» вибачився перед Олексієм Навальним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: