Британія та Канада запроваджують санкції проти Лукашенка

Читать на русском
Уряд Великобританії запровадив санкції проти Олександра Лукашенка і його оточення. Британські санкції передбачають арешт рахунків Лукашенка і заборону на в'їзд до країни.
Фото РБК

Уряд Великобританії запровадив санкції проти Олександра Лукашенка і його оточення. Британські санкції передбачають арешт рахунків Лукашенка і заборону на в'їзд до країни.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Британії.

Інавгурація Лукашенка: чи триватимуть протести в БілорусіЛідери білоруських протестів повинні проінформувати демонстрантів про подальші дії, акції можуть стати довготривалими, вважає експерт.

Також під санкції потрапили старший син Лукашенка Віктор, міністр внутрішніх справ Білорусі і п'ять інших високопоставлених представників білоруської влади.

Аналогічне рішення було схвалене урядом Канади.

«Сьогодні Великобританія і Канада ясно дали зрозуміти, запровадивши санкції проти жорстокого і шахрайського режиму Олександра Лукашенка. Ми не приймаємо результати цих сфальсифікованих виборів», - заявив міністр закордонних справ Домінік Рааб.

Раніше в Білорусі пройшла «народна інавгурація» опозиціонерки Світлани Тихановської. Масштабні акції протесту відбувались в усіх великих містах країни. Понад 200 осіб затримано.

Також нагадаємо, під час спроби розгону мітингувальників силовики застосували вогнепальну зброю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: