Суд укотре продовжив обов'язки ексначальника управління ГПУ Щербини

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження дії обов'язків підозрюваного експосадовця Генпрокуратури.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд продовжив до 23 листопада дію обов'язків кума колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, екскерівника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігоря Щербини, якого НАБУ і САП підозрюють у шахрайстві і пособництві в наданні неправомірної вигоди.

Таке рішення 23 вересня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду клопотання прокурора, повідомляє «Слово і діло».

Суд продовжив дію всіх обов'язків Щербини, а саме: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утриматись від спілкування із обвинуваченим Валентином Шевченком, свідками, чинними або колишніми службовими особами ДБР, службовими особами прокуратури та здати на зберігання закордонні паспорти.

Водночас його ймовірний спільник Шевченко пішов на угоду зі слідством. 17 вересня ВАКС затвердив угоду про визнання провини між прокурором САП і обвинуваченим. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років із звільненням на випробувальний термін у 3 роки і покладанням певних обов'язків.

Слідством встановлено, що Щербина за посередництва підприємця Валентина Шевченка вимагав зі столичного забудовника 150 тисяч доларів неправомірної вигоди начебто для колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо компанії забудовника.

Нагадаємо, НАБУ затримало Щербину. Пізніше у САП розповіли деталі справи. Кума Труби суд взяв під варту з альтернативою 2,13 млн грн застави. За нього ці гроші внесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: