НАБУ і САП завершили слідство у справі Щербини

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили матеріали слідства підозрюваному ексголови ГСУ Генпрокуратури та його захисникам.
Ігор Щербина з адвокатамифото: 5 канал

НАБУ та САП завершили слідство за підозрою колишнього керівника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігоря Щербини у шахрайському заволодінні 150 тисячами доларів та підбурюванні до надання цієї суми колишньому директору Державного бюро розслідувань Роману Трубі, куму Щербини.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Розслідування за підозрою колишнього начальника Головного слідчого управління ГПУ, викритого на шахрайстві та підбурюванні до надання 150 тисяч доларів неправомірної вигоди ексдиректору Державного бюро розслідувань, завершено», – інформують у відомстві.

За даними НАБУ, 22 вересня Щербині та адвокатам відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369, ч. 1 ст. 263 КК України.

Слідством встановлено, що Щербина за посередництва підприємця Валентина Шевченка вимагав зі столичного забудовника 150 тисяч доларів неправомірної вигоди начебто для колишнього директора ДБР Труби за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо компанії забудовника.

Нагадаємо, НАБУ затримало Щербину. Пізніше у САП розповіли деталі справи. Кума Труби суд взяв під варту з альтернативою 2,13 млн грн застави. За нього ці гроші внесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: