ВАКС обрав запобіжний захід куму Труби

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд у четвер, 5 грудня, обрав запобіжний захід колишньому начальнику Головного слідчого управління ГПУ, підозрюваного у шахрайстві та пособництві у наданні неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження.

Вищий антикорупційний суд у четвер, 5 грудня, обрав запобіжний захід колишньому начальнику Головного слідчого управління ГПУ Ігорю Щербині, підозрюваному у шахрайстві та пособництві у наданні неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження.

Про це повідомляє пресслужба САП у Facebook.

Зазначається, що суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ, погодженого прокурором САП, та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2,13 мільйона гривень застави.

Нагадаємо, колишньому службовцю інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 (пособництво у наданні неправомірної вигоди) КК України.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила обрати для Ігоря Щербини запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 3,6 млн гривень.

3 грудня у соратника директора Державного бюро розслідувань Романа Труби були проведені обшуки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: