Литва закликала ЄС запровадити нові санкції проти РФ

Читать на русском
Литовський парламент прийняв резолюцію про необхідність санкцій після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.
Фото з відкритих джерел

Литовський Сейм прийняв резолюцію про необхідність санкцій проти РФ після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і важливості зупинки будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляється на сайті Сейму.

У резолюції зазначено, що литовські парламентарі занепокоєні критичною ситуацією із демократією, загальновизнаними правами та свободами людини в Росії.

Зважаючи на це, вони закликають ЄС ЄС прийняти і реалізувати механізм санкцій ЄС у сфері прав людини за типом так званого «Закону Магнітського», який включатиме список осіб і передбачати галузеві санкції проти режиму Путіна в РФ.

Також у документі підкреслюється, що отруєння Навального хімічною нервово-паралітичною речовиною, розробленою в російських лабораторіях і забороненою міжнародними договорами, ясно показало, що «Кремль не готовий змінити своє агресивне й цинічне ставлення по відношенню до політичної опозиції».

При цьому парламент Литви наголосив на необхідності продовження підтримки дисидентів, НПО та організацій громадянського суспільства в РФ, а також незалежних ЗМІ і журналістів в Росії.

Нагадаємо, Литва підтримує намагання України припинити війну.

Також ми писали, що у Литві відреагували на закриття кордону з Білоруссю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: