В Україні буде новий оскарівський комітет

Читать на русском
Висування кандидатур в оскарівський комітет триватиме з 9 лютого по 3 березня 2019 року. Новий склад Українського оскарівського комітету оголосять 11 березня 2019 року.

Національна спілка кінематографістів України, Асоціація продюсерів України і Державне агентство України з питань кіно оголосили про початок формування Українського оскарівського комітету.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Держкіно.

Порошенко розповів, які фільми варто подивитися українцямПрезидент України Петро Порошенко розповів, які українські та іноземні стрічки рекомендує до перегляду.

Комітет сформують із членів Громадської ради Українського оскарівського комітету, куди входять режисери українських фільмів і кінопрофесіонали, які брали участь у фестивалях класу А, й українці, які є членами Європейської кіноакадемії.

Висування кандидатур в оскарівський комітет триватиме з 9 лютого по 3 березня 2019 року. Новий склад Української оскарівського комітету оголосять 11 березня 2019.

Нагадаємо, що документальна стрічка Віддалений гавкіт собак (The Distant Barking of Dogs) про 10-річного хлопчика з Донбасу була включена в шорт-лист премії Оскар у категорії Найкращий документальний фільм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: