Польща, Литва і Румунія просять ЄС дати безвіз Білорусі

Читать на русском
Польща, Литва і Румунія пропонують ЄС дати Білорусі безвізовий режим, доступ до кредитів і допомогу в приєднанні до Світової організації торгівлі.
Фото - Reuters.

Польща, Литва і Румунія пропонують ЄС дати Білорусі безвізовий режим, доступ до кредитів і допомогу в приєднанні до Світової організації торгівлі.

Про це сказано у заяві президентів трьох країн.

У Мінську порахували збитки від протестівВлада Мінська оцінила збиток від акцій протестів, які тривають вже понад місяць, майже в 300 тисяч доларів.

Також пропонується сприяти диверсифікації енергетичного сектора та енергетичної безпеки Білорусі.

Президенти Польщі, Литви та Румунії підкреслили, що поважатимуть будь-яке рішення білоруського народу, прийняте законним шляхом, і що ніхто, крім народу Білорусі, не має остаточного права вирішувати її долю.

Раніше глави МЗС країн ЄС провели конференцію щодо ситуації в Білорусі, за підсумками якої анонсували введення персональних санкцій проти відповідальних за порушення виборчого процесу і насильство проти мітингувальників.

Нагадаємо, у Білорусі вже 43 дні тривають протести.

14 серпня ЦВК Білорусі оголосила офіційні результати виборів президента, згідно з якими Лукашенко набрав 80,1% голосів, тоді як Світлана Тихановська - 10,1%.

Опозиція та громадськість не визнали результати ЦВК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: