Фокін запропонував створити тимчасовий уряд в ОРДЛО

Читать на русском
Перший заступник голови української делегації в ТКГ щодо Донбасу Вітольд Фокін для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей пропонує створити на цій території тимчасовий уряд.
obozrevatel.com

Перший заступник голови української делегації в ТКГ щодо Донбасу Вітольд Фокін для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей пропонує створити на цій території тимчасовий уряд. На його думку, він має бути міжнародним.

Про це Фокін розповів в інтерв'ю «Українському радіо».

Призначення Фокіна в ТКГ: до яких наслідків призведуть кадрові скандалиКадрові скандали, які часто в Україні супроводжують призначення на ту чи іншу посаду, згодом вплинуть на підтримку України міжнародними партнерами, вважає експерт.

Він підкреслив, що це суто його особиста думка, і зазначив, що не розуміє, чому місцеві вибори скасували в підконтрольних районах Донбасу. За його словами, йому складно пояснити цей момент «контрагентам з питань переговорів».

«Перш ніж проводити вибори (в ОРДЛО - ред.), потрібно забезпечити безпеку. Тут немає питань. Але в який спосіб забезпечити, це мають керівники країни думати. Як один зі способів я запропонував використовувати мандат Ради безпеки (ООН - ред.) і створити тимчасовий уряд на тих територіях, які зараз не підконтрольні Україні», - заявив Фокін.

Він також уточнив, що це має бути міжнародний уряд.

Раніше ТКГ погодила нові ділянки розведення сил і розмінування на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: