Перший номер у списку «ЄС»: як участь Марини Порошенко змінить передвиборчі перегони

Читать на русском
Дмитро Васильєвполітичний експерт

Дружина п'ятого президента України Петра Порошенка Марина очолить список партії «Євросолідарність» на виборах до Київради. У коментарі «Слово і діло» політолог Дмитро Васильєв відзначив, що крок з боку «ЄС» щодо висування Марини Порошенко першим номером партійного списку є спробою перехопити ініціативу «Слуг народу» щодо висування жінок у лідери на місцях.

«Європейська солідарність» перехопила в такий спосіб ініціативу «Слуг народу», які намагаються бути активними в просуванні жінок до місцевих рад, до влади. І я впевнений, що загалом це ініціатива «Слуг народу», щоб більше жінок завести на всі рівні рад. Вони про це заявили і висунули декілька жінок кандидатами, у тому числі мерами, у тому числі в Києві. Але більш ґрунтовний підхід з політичної точки зору, на мою думку, в Києві показує якраз «ЄС», – сказав Васильєв.

Марина Порошенко очолить «Євросолідарність» на виборах до КиїврадиДружина п'ятого президента України Петра Порошенка Марина очолить список партії Євросолідарність на виборах до Київради.

Експерт додав, що висунення Марини Порошенко першим номером партійного списку, а не кандидатом в мери гарантує їй проходження до Київради, тоді як кандидат на пост мера Києва від «Слуги народу» Ірина Верещук навряд чи обійде Віталія Кличка.

«Очевидно, що Марина Порошенко підготовлена. Будучи дружиною президента, а це фактично посада, вона зробила декілька вагомих проєктів, вона була присутня в інформаційному середовищі та має позитивний імідж», – сказав політолог.

Раніше ми писали, що експерша леді народилася в російському Липецьку. Вона закінчила Київський медичний інститут, за фахом лікар-кардіолог.

Також вона є головою ради Благодійного фонду Петра Порошенка й головою Українського культурного фонду.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, крім окупованого Росією Криму та окремих територій Донецької і Луганської областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: