Венесуела пригрозила залишити США без нафти

Читать на русском
Венесуела готова відмовитися від поставок нафти до США у відповідь на запроваджені Вашингтоном санкції.

Венесуела готова відмовитися від поставок нафти до США у відповідь на запроваджені Вашингтоном санкції.

Про це заявив венесуельський президент Ніколас Мадуро, пише «Слово і Діло».

За його словами, Каракас може повністю переорієнтувати свій нафтовий ринок на азіатські країни, але не уточнив на чию саме частку припаде весь обсяг закупленої Штатами нафти.

«У день, коли вони не захочуть, щоб ми продавали нашу нафту, ми зберемо наші речі і будемо продавати всю нашу нафту в Азію, проблеми немає», - цитує Мадуро телеканал Hispan TV.

Сполучені Штати - найбільший імпортер нафти з Венесуели і закуповують близько 750 тис. барелів на день з 1,9 млн барелів денного видобутку.

Раніше венесуельські правоохоронці провели кадрову чистку, заарештувавши бізнесменів і чиновників. Всього, за даними прокуратури, було затримано 65 осіб. Серед заарештованих - відправлений у відставку міністр нафтової промисловості Еулохіо Антоніо дель Піно Діас, якого запідозрили в шахрайстві в спільному підприємстві Petrozamora і в маніпулюванні показниками видобутку.

Раніше країни, що входять в Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) домовилися про продовження угоди про обмеження на щорічний видобуток нафти.

Нагадаємо, інфляція у Венесуелі б'є рекорди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: